RETUR


Annullerar din beställning

Om du ångrar dig och vill häva ditt köp ska du så fort som möjligt kontakta oss för att annullera din beställning. Du har inte möjligt att annullera din order om vi har börjat paketera den, men du kan neka att ta emot leveransen. Då kommer ditt paket att returneras automatiskt till Dildoplaneten helt utan omkostnad för dig. Har du inte mottagit din leverans på grund av dröjsmål, ska du också kontakta oss om du vill häva ditt köp och få pengarna tillbaka. Du har rätt att få pengarna tillbaka inom 14 dagar.

Returnerar en vara

Returnera hela din beställning eller en enskild vara 

Du kan returnera paketet/varan till oss genom att: 

- neka att ta emot leveransen av paketet. 

- skicka tillbaka den oanvända varan till oss inom den lagstiftade ångerrätten på 14 dagar. Du betalar själv för returfrakten. 

Vid alla ovan nämnda tillfällen ska du börja med att kontakta oss och informeraatt du vill använda din ångerrätt eller att du vill returnera/reklamera en vara.

Reklamationsfrist

Dildoplaneten följer den svenska Konsumentköplagen som ger dig 3 års reklamationsrätt. Om du upptäcker fel/brister på en vara, ska du reklamera varan till oss senast 3 år efter att du mottagit den. Det är viktigt att du så fort som möjligt, senast 2 månader efter att du upptäckte felet/bristen, att du informerar oss om att du vill reklamera varan. Vid eventuella tvister följer vi Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Varans skick vid retur

På grund av hygieniska skäl upphör returrätten på intimprodukter om du öppnar produktförpackningen. Det vill säga att du förlorar din returrätt om du bryter förseglingen på varor som av hälsomässig eller hygienisk grund inte är lämpliga att returnera. Varor som inte är för intim användning får du gärna öppna och inspektera, under förutsättning att du kan returnera dem i samma skick och i samma antal som vid mottagandet. Det vill säga att exempelvis lingeri får du gärna ta på för att prova, så länge som du kan returnera det i samma skick och emballage som du mottog det i. Returrätten upphör om du använder varan på ett sätt som uppenbart och betydande förminskar dess värde.

Retur av enskild vara

Du kan retunera den oöppnade och oanvända vara till oss på Dildoplaneten.Kontakta oss för retursedel. OBS! Dildoplaneten accepterar inte postförskott. Vi accepterar endast paket som skickats med postgång direkt till vår adress. Du betalar för frakten när du returnerar ett paket.

Återbetalning

När du använder din ångerrätt på 14 dagar för oöppnade eller oanvända varor, sker återbetalningen senast 14 dagar efter att vi fått varan i retur, eller 14 dagar efter att vi fått besked om att du ångrat ditt köp, om du kan bevisa att du har returnerat varan till oss.

Återbetalning vid 14 dagars ångerrätt

Vill du utnyttja din ångerrätt på 14 dagar, ska du kontakta oss och informera om detta senast 14 dagar efter att leverans har skett.Om du har mottagit varan, ska du returnera den till oss senast 14 dagar efter att du använder din ångerrätt.Du har rätt att få pengarna tillbaka utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter att vi fått varan i retur, eller 14 dagar efter att vi fått besked om att du ångrat ditt köp, om du kan bevisa att du har returnerat varan till oss. Du står själv för returkostnaden, när du använder dig av din ångerrätt.

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

version1.2 20191117